VIKING VENTURE INVESTEERT IN HOUSE OF CONTROL

Viking Venture, een van de grootste venture fondsen uit de noordse regio, kocht 55 procent van de aandelen van House of Control Group AS in juni 2015. 

Viking Venture besloot in House of Control te investeren met het oog op de expansie van het bedrijf te versterken op de Scandinavische markt, en waardecreatie te verbeteren door hun expertise ter beschikking te stellen aan het bedrijf. Viking Venture heeft jarenlange ervaring in het ontwikkelen van lidmaatschapsgebonden bedrijfssoftware met focus op de zakelijke markt.

«Op korte tijd, heeft House of Control een belangrijke klantenbestand opgebouwd in Noorwegen en is zeer goed gepositioneerd voor een toekomstige groei in Zweden, Denemarken en Finland. Wij kijken er naar uit om het bedrijf te helpen ontwikkelen tot een groot Scandinavisch softwarebedrijf met moderne cloudgebaseerde oplossingen».

Erik Hagen, Managing Partner in Viking Venture

«Het gebeurt niet vaak dat wij als belegger dit snelgroeiende toch rendabel IT-bedrijf als House of Control tegenkomen. Ze hebben een veelbelovende niche en ontwikkelden robuuste technologische systemen.  Hun capaciteit voor innovatie heeft geleid tot groei en winstgevendheid, waarvan wij geloven dat dit een unieke verkoopsomgeving is».

Jostein Vik, partner in Viking Venture

De oprichter van House of Control, Lasse Sten, is heel blij dat Viking Venture ondertussen mede-eigenaar is geworden.

«Het vertrouwen dat wij krijgen van Viking Venture laat zien dat wij de meeste zaken bij het rechte eind hebben als bedrijf en wij nog veel potentieel in ons hebben. Van alle geïnteresseerde investeerders, was er geen enkele die hetzelfde kon bieden als Viking Venture, met betrekking tot managementervaring, overdracht van technologie en kapitaal voor toekomstige internationale expansie. Viking Venture heeft ons vervoegd in een heel spannende tijd. Bedrijven willen onze systemen net zoveel in een recessie als in een bloei. Wanneer de rentabiliteit onder druk staat, lijken bedrijven meer interesse aan te tonen in het verkrijgen van controle over hun kosten».

Lasse Sten, oprichter en CEO van House of Control